Tel: +36-20-471-5064, E-mail: info@troubadourbooks.hu

A Troubadour Books Kiadó csapata több mint harminc éve játszik együtt, azóta, hogy Szász Zsolt 1992-ben megalapította a Cartaphilus Kiadót. Azóta persze történtek átigazolások, érkeztek új csapattársak, és maga a vezetőedző is irányított más csapatokat más pályákon más színekben – ő volt például 10 éven át a Helikon Kiadó igazgatója és kisebbségi tulajdonosa – meg adott kölcsön játékosokat ide-oda, de a keret azóta is együtt van, és 2023-ban, a Troubadour Books megalakulásakor végleg újra összeállt a kezdőcsapat.

Nem túlzás: felsorolhatatlan, hogy Zsolt a pályafutása során mennyi könyvet adott már ki, mert több ezer kötet megjelentetése fűződik a nevéhez. A világ legnagyobb íróinak, a világ legjobb zenészeinek, előadóinak, művészeinek könyveit jelentette meg magyarul, de nem azért, mert ez a hobbija, a megélhetése vagy a szenvedélye, hanem mert ez az élete.

Ha felnézel a polcodra, és szereted az irodalmat és szereted a zenét, a könyveid felében biztos az ő nevét találod, mint felelős kiadó.

Herman Hesse, Kurt Vonnegut, Orhan Pamuk, Salman Rushdie, Robert Merle, Kazou Ishiguro, Irvine Welsh, Chuck Palahniuk, Nick Hornby, William Wharton, Anthony Burgess, Hunter S. Thompson, Jack Kerouac, Charles Bukowski, John Fante, Dosztojevszkij vagy a magyar mezőnyről Márai Sándor, Weöres Sándor, Örkény István, Tamási Áron, Kós Károly, Kányádi Sándor, Bánffy Miklós, Lackfi János… tényleg végtelen a névsor.

Ja, és akkor ott van még körülbelül száz kötet a LEGENDÁK ÉLVE VAGY HALVA zenei könyvsorozatból, amelyben szintén a legnagyobb nevek szerepelnek: Keith Richards, Bob Dylan, Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Bob Marley, Tom Waits, Johnny Rotten, Iggy Pop, Henry Rollins, Lou Reed, David Bowie, Frank Zappa, Steven Tyler, Nikki Sixx, Slash, Ozzy, Lemmy, Motörhead, Guns N’ Roses, Metallica, AC-DC, Pink Floyd, Led Zeppelin, Red Hot Chili Peppers, Nirvana, Mötley Crüe, Iron Maiden és még sorolhatnánk alkonyattól pirkadatig.

A Troubadour Books Kiadó válogatottkerete ezt az élő örökséget viszi tovább 2024-től, és folytatja az életműsorozatok megjelentetését, például Charles Bukowskiét, továbbá a LEGENDÁK ÉLVE VAGY HALVA sorozatot, az IDŐKAPU sorozatban megjelenteti a legnagyobb klasszikusok műveit, emellett gyönyörű kiadású képregényeket készít, és halhatatlan emberek halhatatlan történeteit meséli majd el. Úgyhogy nincs más dolgunk, kedves olvasóink, mint sokáig élni, hogy sokáig olvashassunk!

0
    0
    Kosár tartalma
    Kosara még üresVissza az üzletbe